Lawatan Akademik Ke Dreamedge Sdn. Bhd. Cyberjaya

Pada 10 Mac 2020, 16 orang pelajar Sains Data dan seorang pensyarah pengiring telah membuat lawatan ke Dreamedge Sdn. Bhd. Cyberjaya. Peserta telah diberi pendedahan berkenaan sistem yang digunakan di dalam kereta Proton Perdana yang mana, penggunaan telefon bimbit yang telah digunakan bagi menggantikan kunci. Selain itu, pendedahan tentang beberapa ciri-ciri lain yang boleh dikawal melalui telefon bimbit seperti suhu penghawa.

Pihak DreamEDGE telah membawa para pelajar ke sesi lawatan bagi melihat produk-produk yang telah dihasilkan oleh pihak DreamEDGE; seperti hiasan seni khat dan simulasi kapal, penggunaan bateri boleh cas pada basikal, penggunaan sistem face recognition pada pengangkutan awak dan juga smart traffic detection.   Pelajar juga telah dibawa melawat tapak bagi membuat prototype kereta oleh pihak DreamEDGE.

User Statistics

Today 342

Yesterday 542

Week 1978

Month 9784

All 815973

Currently are 27 guests and no members online

FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN MATEMATIK
BANGUNAN AL-KHAWARIZMI
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA
40450 SHAH ALAM SELANGOR.

Email: dean@fskm.uitm.edu.my

Phone: 603-55435329